Alleen iPhone 6 met 5,5-inch-scherm krijgt beeldstabilisator

iPhone 6 dicksonIn maart hoorden we voor het eerst dat deiPhone 6 mogelijk een beeldstabilisator krijgt, die ervoor zorgt dat je scherpere foto’s en stabielere video’s kunt maken. Het lijkt er alleen op dat deze functie beperkt is tot enkel de 5,5-inch iPhone 6. Dit stelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Het 4,7-inch-model van de iPhone 6 zou het nieuwe onderdeel niet krijgen. In plaats daarvan bevat de iets kleinereiPhone 6 onderdelen vergelijkbaar met de iPhone 5s.

Een optische beeldstabilisator zorgt ervoor dat het beeld van je iPhone-camera recht wordt gehouden. Hierdoor zie je niet langer kleine trillingen in het camerabeeld. Dit zorgt ervoor dat je scherpere foto’s maakt en stabielere foto’s schiet, maar het heeft nog een aantal andere voordelen. Kuo wijst er op dat de iPhone ook sneller kan scherpstellen en minder stroom verbruikt met een beeldstabilisator. Een recente patentaanvraag beschrijft hoe Apple foto’s met een super-resolutie mogelijk wil maken met een beeldstabilisator.

Hoewel de huidige iPhones het camerabeeld al stabiel proberen te houden, wordt hier nu nog een softwaretruc voor gebruikt. Een speciaal onderdeel moet veel krachtiger zijn.

KGI’s nieuwe voorspelling wijst er op dat de twee iPhone 6-modellen niet alleen qua schermgrootte zouden verschillen. Het ene model zou niet alle onderdelen van de ander hebben, waardoor de twee qua functionaliteit ook kunnen afwijken.

KGI Securities is het bureau van Ming-Chi Kuo, een analist die eerder al de Touch ID-vingerafdrukscanner en gekleurde iPod touch-modellen als eerste voorspelde. Daarmee is hij de doorgaans meest betrouwbare Apple-analist.