Apple begint massaproductie van Force Touch-panelen voor iPhone 6S

‘Apple begint massaproductie van Force Touch-panelen voor iPhone 6S’

Nu we richting september gaan, lekt er steeds meer informatie over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De laatste geruchten: de panelen voor Force Touch in de nieuwe iPhones zijn in massaproductie gemaakt.

Force Touch productie

Over een Force Touch-paneel in de iPhone 6S doen al maandenlang geruchten, maar het lijkt steeds dichter bij de waarheid te komen, als we de hardnekkige berichten rondom de panelen mogen geloven. Volgens de DigiTimes werden de panelen voor Force Touch al in juni geleverd. Dat betekent dat Apple ze sinds de maand juli in de nieuwe iPhones kon gaan implementeren.

De Taipei Times schrijft dat Apple de panelen breed wil inzetten voor Apple-producten. Eerder had producent TPK al aan hen laten weten dat de Force Touch-technologie in massaproductie ging, al was nog onduidelijk voor welke klant dat was.

iphone 6s touch

Dit kun je ermee

Van alle geruchten rond de iPhone 6S lijkt Force Touch het meest zeker. De technologie werd eerder gebruikt in het scherm van de Apple Watch en in de touchpad van de nieuwe MacBook(Pro). Force Touch kan registreren hoe hard je op een scherm drukt, waardoor meerdere acties mogelijk zijn. Je kunt het vergelijken met een rechtermuisknop voor de iPhone. Op de Mac kun je met Force Touch bijvoorbeeld een woord in Safari selecteren, waarna je de definitie ervan krijgt te zien. Een soortgelijke functie zou prima tot zijn recht komen op de iPhone.

De Taiwanese website DigiTimes heeft het niet altijd bij het juiste eind wat betreft Apple-geruchten, maar over het algemeen zijn zijn bronnen rondom de productie wel betrouwbaar. Daarnaast moet Apple inderdaad al begonnen zijn met de Force Touch-productie, aangezien de nieuwe iPhones volgende maand al gepresenteerd moeten worden.