Apple begint met personeelstraining voor inruilprogramma Android in Nederland

Apple Android inruilprogrammaHet Apple Store-inruilprogramma voor Android- en BlackBerry-toestellen is binnenkort ook in Nederland beschikbaar. Dit bevestigen meerdere bronnen bekend met de plannen tegenover iCulture. Klanten kunnen een smartphone van een ander merk bij Apple inleveren, om op deze manier korting te krijgen op de aanschaf van een nieuwe iPhone 5c, iPhone 6 of iPhone 6 Plus.

Volgens onze bronnen start Apple binnenkort met de training van personeel, zodat smartphones van andere fabrikanten op correcte wijze worden ingenomen in de Apple Store. Zodra de training is afgerond kan het inruilprogramma in Nederland starten. Het exacte moment waarop de training start is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het eerste personeel deze week al wordt ingelicht.

Apple ging in 2013 van start met het inruilprogramma, waarbij het mogelijk is om een oude iPhone in te ruilen. Hiermee krijg je korting op de aanschaf van een nieuwe iPhone. In 2014 werd het inruilprogramma uitgebreid om ook iPads te ondersteunen. In maart 2015 begon het inruilprogramma voor Android- en BlackBerry-telefoons, maar dit gebeurde eerst alleen in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

Huidige smartphone in ruil voor winkeltegoed

Nu weten we dat het ook in Nederland mogelijk wordt om smartphones van andere fabrikanten bij Apple in te leveren voor winkeltegoed. Waarschijnlijk zal het geld van je oude smartphone alleen te gebruiken zijn bij de aanschaf van een nieuwe iPhone. Korting op een gloednieuwe Apple Watch zit er niet in.

Op de website van Apple is het al enige tijd mogelijk om mobiele telefoons bij Apple in te sturen en hiervoor geld te ontvangen. Bij deze website ligt de nadruk echter op het inleveren van wat oudere telefoons die Apple kan recyclen. Het nieuwe inruilprogramma laat je huidige producten inleveren om korting te krijgen op een nieuwe versie.

 

bron: iculture