Apple brengt iPhone 6c pas in november uit

iPhone_6C_2015De iPhone 6c, de vermoedelijke opvolger van de iPhone 5c, wordt in november uitgebracht. Dat claimt de website M.I.C. Gadget, die de laatste tijd weer wat vaker informatie over nieuwe Apple-producten naar buiten brengt. De release van de iPhone 6c zou gepland staan voor de laatste week van oktober of de eerste week van november.

Wat uiterlijk betreft, moeten we bij de iPhone 6c rekenen op hetzelfde design als de huidige iPhone 6s, maar met een kleiner 4-inch scherm en een kunststof behuizing, aldus de bronnen. Als het toestel verschijnt, zal het ietsje goedkoper zijn dan de iPhone 6s. Uit ervaringen met de iPhone 5c weten we al, dat Apple niet kiest voor een rol als prijsvechter.

Apple gaat naar verwachting op 9 september nieuwe iPhones aankondigen. Als de geruchten van M.I.C. Gadget kloppen, zullen we tijdens dit evenement alleen de iPhone 6s en iPhone 6s Plus te zien krijgen, die voorzien zijn van een 4,7- en 5,5-inch scherm. Deze toestellen zouden ook al dezelfde maand in de winkel liggen. Het zou ongebruikelijk zijn voor Apple om bijna twee maanden later nog een extra toestel uit te brengen. Voorgaande jaren hield Apple toestellen van een voorgaande generatie op de markt, waarbij de prijs wel flink werd verlaagd.