Apple introduceert dit jaar nieuwe iMacs met betere processor

‘Apple introduceert dit jaar nieuwe iMacs met betere processor’

Volgens een nieuw gerucht komt Apple later dit jaar met een nieuwe lijn iMacs. De nieuwe apparaten zouden betere beeldkwaliteit leveren en voorzien zijn van een krachtigere processor.

Vernieuwde iMacs in 2015

Als we de bekende Apple-analyst Ming-Chi Kuo mogen geloven, introduceert Apple nog dit kwartaal nieuwe iMacs. Hierbij gaat het om de 21,5 inch-iMac, het goedkoopste model dat momenteel beschikbaar is. Waar Apple al meerdere 27 inch-iMacs uitbracht met een Retina-scherm, is het 21,5 inch-model al een tijdje niet meer geüpdatet. De laatste update werd in september 2013 doorgevoerd, en sindsdien is het apparaat niet meer van vernieuwingen voorzien.

vernieuwde iMacs

De nieuwe iMacs zouden beschikken over een nieuwe processor en een beter display. Dat laatste wordt naar verluidt bewerkstelligd door een nieuw materiaal dat in het beeldscherm wordt geïmplementeerd. Hierdoor kan er een betere kleurverzadiging worden gegarandeerd, wat betekent dat kleuren natuurlijker ogen en beter tot hun recht komen.

De nieuwe processor zou de huidige Broadwell-chip vervangen. Deze wordt door Intel ontwikkeld en is erg energiezuinig, al is ‘ie momenteel al behoorlijk verouderd. Apple zou op Intel hebben gewacht totdat er nieuwe chips beschikbaar komen die een aanzienlijke update kunnen leveren.