Apple introduceert iPhone 6 op 9 september

iphone-6-renderApple gaat de iPhone 6 tijdens een evenement op dinsdag 9 september introduceren. Dat meldt technologiesite Re/code op basis van eigen bronnen. Volgens de doorgaans betrouwbare site heeft Apple op die datum een ‘groot’ media-evenement gepland. De datum wordt tevens bevestigd door andere techmedia.

Nu Re/code een datum heeft genoemd, lijkt het eigenlijk zo goed als zeker: de langverwachteiPhone 6 wordt op dinsdag 9 september aangekondigd. Naar verwachting zal Apple tijdens het evenement de 4,7- en de 5,5-inchiPhone 6 gaan introduceren. Eerdere berichten die afgelopen weken de ronde deden, spraken er nog over dat het grootste nieuwe iPhone 6-model vertraging zou hebben opgelopen. De 5,5-inch variant zou pas volgend jaar leverbaar zijn, zo werd gezegd. Daar lijkt gezien deze nieuwe berichten nu toch geen sprake van te zijn.

Met de iPhone 6 brengt Apple dit najaar voor het eerst sinds de iPhone 5 een iPhone op de markt die een groter scherm heeft. Andere vernieuwingen die tot nu toe genoemd werden, zijn een krachtiger A8-processor, een betere camera en mogelijk ook meer opslag. Ook werd gesproken over een NFC-chip voor draadloos betalen en de mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen. Maar die functies zijn minder zeker. Tijdens het evenement zal Apple waarschijnlijk ook een datum bekendmaken voor iOS 8. Hiervan werd maandag de vijfde, en naar verluidt laatste, beta onder ontwikkelaars verspreid.

Apple verstuurt doorgaans ongeveer een week van tevoren uitnodigingen naar de pers voor dergelijke media-evenementen. Als we naar voorgaande evenementen kijken, zouden die dus zo rond het begin van september verstuurd worden. Hoewel alles nu op dinsdag 9 september wijst, weten we het dan pas definitief. Een datum die in het geruchtencircuit al meermaals genoemd werd, is 19 september. Dit zou de datum zijn waarop de iPhone 6 in de winkels ligt. Of dat ook bij ons het geval is, moeten we nog even afwachten. Vorig jaar was de iPhone 5s pas een maand na de Amerikaanse verkoopstart bij ons te koop.