Apple Watch begin 2015 in Europa verkrijgbaar

Apple WatchApple heeft in diverse Europese landen de webpagina’s voor deApple Watch bijgewerkt en noemt nu ‘begin 2015′. Dit is het moment waarop de Apple Watch in diverse Europese landen verkrijgbaar zal zijn, net als in de VS. De nieuwe tijdsaanduiding staat op de Apple-websites van onder andere Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en andere grote Europese landen, maar helaas lijken Nederland en België niet bij de eerste lichting te zitten. Op de Nederlandse en Belgische Apple-pagina’s staat nog steeds: ‘Verkrijgbaar in 2015′.

Het geheim schuilt in de details: ‘Anfang 2015 erhältlich’, ‘Disponible début 2015′, ‘In arrivo all’inizio del 2015′ en ‘Coming Early 2015′ wijzen op verkrijgbaarheid in het begin van het jaar. Misschien zijn de Nederlandse en Belgische Apple-pagina’s nog niet bijgewerkt, maar anders zit er niets anders op dan naar een van de ons omringende landen te reizen om de Apple Watch aan te schaffen.

Apple Watch 4Ondanks de nadere tijdsaanduiding is het nog steeds mogelijk dat de Apple Watch eerst in de VS en een beperkt aantal andere landen beschikbaar komt en pas daarna de sprong naar Europa maakt. Interessant is trouwens dat de Australische webpagina van Apple ook nog geen vroege tijdsaanduiding heeft en ‘Available in 2015′ noemt. Eén van de mogelijkheden waarover in het geruchtencircuit wordt gesproken is een lancering rond Valentijnsdag in de VS, met een uitrol naar Europa in maart. Als Apple inderdaad voor februari kiest, dan kunnen we al heel spoedig meer details verwachten over de Apple Watch. Apple heeft namelijk nog lang niet alle details vrijgegeven. Dankzij de software-ontwikkelkit weten we de schermresoluties, maar in de marketingmaterialen is daarover nog niet gesproken. Ook weten we nog niet wat de verschillende uitvoeringen gaan kosten.