Apple wil iPhone 6 midden september introduceren

iphone-6-handApple gaat de iPhone 6 introduceren in de tweede of derde week van september. Dit beweert 9to5Mac op basis van bronnen bekend met de plannen. De datum zou nog niet definitief zijn, omdat potentiële productieproblemen roet in het eten kunnen gooien. Volgens de bronnen zal Apple de iPhone 6 met 4,7-inch-scherm tonen, maar is nog niet besloten of het 5,5-inch-model wordt gedemonstreerd.

Geruchten wijzen al lange tijd op twee modellen van de iPhone 6: één met een 4,7-inch-scherm en een tweede met een 5,5-inch-scherm. We horen al lange tijd dat de 5,5-inchiPhone 6 pas later komt, maar het is dus kennelijk onduidelijk of deze grote iPhone wel of niet tijdens het evenement genoemd zal worden. De nieuwe bronnen benadrukken hoe dan ook dat de iPhone 6 met 5,5-inch-scherm nog lang niet zover is. Het prototype van de 4,7-inch iPhone 6 is veel verder gevorderd.

Andere bronnen wijzen er op dat Apple in oktober een tweede evenement zal organiseren, waarbij vermoedelijk de iWatch wordt geïntroduceerd. Apple introduceert in de herfst meestal ook nieuwe iPads.

Een iPhone 6-evenement in de tweede of derde week van september zou plaatsvinden tussen 8 september en 19 september. Eerder werd beweerd dat de iPhone 6 vanaf 19 september verkocht zal worden. De nieuwe geruchten zouden hier mogelijk op aansluiten: Apple presenteert een nieuw product vaak vlak voor de verkoop. Uiteraard is het nog even de vraag wanneer de iPhone 6-verkoop precies in Nederland en België start. Wij bevinden ons meestal in de tweede verkoopgolf en moeten daarom iets langer wachten.

Door eerdere iPhone-evenementen en geruchten gingen we al een beetje uit van midden-september, maar dit nieuwe gerucht geeft onze vermoedens extra kracht. 9to5Mac lijkt sowieso bronnen te pakken te hebben die bekend zijn met Apple’s grote evenementen en introducties dit jaar. Eerder beweerde de site nog dat OS X Yosemiteeen maand na iOS 8 verschijnt.