De belangrijkste 6 geruchten over de iPhone 6S (Plus)

Het geruchtenseizoen is geopend! Al een tijdje gonzen de potentiële veranderingen in de aankomende iPhone over het web. Wij zetten de belangrijkste iPhone 6S geruchten voor je op een rij.

1. Dezelfde behuizing

Vrijwel zeker is dat de nieuwe iPhones, die waarschijnlijk iPhone 6S en iPhone 6S Plus gaan heten, lijken op de huidige iPhone 6-modellen. Traditioneel wordt er weinig aan de behuizing aan S-modellen veranderd, behalve misschien kleine uiterlijke kenmerken. Zo kreeg de iPhone 5S Touch ID, maar leek hij verder op de iPhone 5. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen vrijwel dezelfde afmetingen krijgen, met schermen van respectievelijk 4,7-inch en 5,5-inch.

2. Nieuwe kleur

Hoewel het uiterlijk nauwelijks zal verrassen, doen de kleuren dat misschien wel. Geruchten gaan dat Apple een nieuwe goudkleur voor de iPhone 6S gaat introduceren. Het gaat dan om roségoud. De dure Apple Watch Edition is bijvoorbeeld al in die kleur beschikbaar. Onduidelijk is of er ook een ‘Edition’-versie van de iPhone komt en of we dat in de prijs gaan merken.

iphone 6s rose

3. Force Touch

Apple voerde Force Touch al door in de Apple Watch en de nieuwe MacBook en MacBook Pro, maar waarschijnlijk kunnen we de techniek ook in de iPhone 6S (Plus) verwelkomen. Met Force Touch wordt het mogelijk om speciale acties uit te voeren door harder op het scherm te drukken. In Safari kun je daarmee bijvoorbeeld de definitie van woorden opzoeken als je erop drukt. Door de toevoeging van Force Touch zou het toestel wel een beetje dikker worden, al gaat het wellicht om een paar tienden van een millimeter.

4. Veranderingen van binnen

Ook onder de motorkap wordt het toestel iets verbeterd. De grootste vernieuwing zou de toevoeging van een A9-chip met 2GB werkgeheugen zijn, een verdubbeling ten opzichte van de huidige iPhones. Daarmee zouden de toch al efficiënte iPhones nog beter draaien, sneller werken en beter kunnen multitasken. Daarnaast ondersteunen de 6S en 6S Plus mogelijk 4G+, de snellere variant van 4G waarmee veel hogere download- en uploadsnelheden kunnen worden behaald.

iPhone 6S foto's

5. Camera-update

De iPhone 6 en 6 Plus hebben nog steeds één van de beste smartphone-camera’s, maar naar verwachting wordt die in de iPhone 6S nog beter. Al jaren gaat de iPhone uit van 8 megapixels voor de camera op de achterkant, maar het volgende model kan wellicht ook foto’s met een resolutie van 12 megapixels kunnen schieten. Ook spreken geruchten van een verbeterde sensor die meer licht opvangt, waardoor foto’s in een donkere omgeving helderder ogen. Ook aan de voorzijde moet het nodige gebeuren. Momenteel heeft de iPhone 6 (Plus) een 1,2-megapixel-frontcamera. Dat zouden er 5 worden voor scherpere selfies.

6. Opslagruimte

Sluit je nu een iPhone 6 abonnementaf, dan kun je dat al doen voor een toestel met minimaal 16GB aan opslagruimte. Veel te weinig, vinden veel mensen. Ook Apple liep tegen problemen aan toen het bedrijf iOS 8 introduceerde en veel gebruikers niet konden updaten omdat ze te weinig vrije opslagruimte hadden. Apple lost dat probleem al op door updates en iOS 9 een stuk compacter te houden en door gebruikers aan te sporen om iCloud te gebruiken. Er gaan geruchten dat de iPhone 6S een minimale opslag van 32GB krijgt, maar of dat zo is, blijft zeer de vraag. Een topman van Apple zei laatst nog geen problemen te zien in 16GB en in gelekte plaatjes waren ook ‘iPhone 6S-chips’ van 16GB te zien.