Downloadsnelheid iPhone 6s verdubbeld dankzij nieuwe chip

iPhone-6s-binnenkantGisteren lekte de behuizing van de iPhone 6s al uit, al moest je goed je best doen om te zien dat het hier om een nieuwe iPhone ging. Aan de binnenkant verandert er echter heel wat meer, zo blijkt nu ook verschillende componenten uitgelekt zijn.

Het compleet vernieuwde draadloze systeem aan de binnenkant van de iPhone 6s wordt onder meer versterkt door een nieuwe Qualcomm LTE-chip, zo schrijft 9to5mac. De MDM9635M-chip om precies te zijn, die in de volksmond ook wel 9X35 genoemd wordt. In vergelijking met de 9X25 die nu in de iPhone 6 en 6 Plus zit gaat dit het nodige verschil opleveren op het gebied van prestaties.

Dubbele downloadsnelheid

In theorie zou de downloadsnelheid verdubbeld kunnen worden, van 150Mbps (Megabit per seconde) naar 300Mbps. In de praktijk valt dit vaak iets lager uit, afhankelijk van je provider en verbinding. Op het gebied van uploaden schieten we overigens niets op met de 9X35, die snelheid blijft gewoon steken op 50Mbps. Wel schijnt de chip minder hitte te genereren.

iPhone-6s-Chip

Naast de nieuwe chip is er ook een betere processor aanwezig, die een stuk efficiënter te werk gaat. Potentieel goed nieuws voor de batterij van de iPhone 6s dus, zeker omdat het mogelijk is dat de 6s sowieso al een grotere accu bevat.

Betere accuduur

Het moederbord is namelijk net iets smaller geworden, zodat er ruimte over is om een grotere batterij in te bouwen. Combineer dit met de nieuwebatterij besparende modus in iOS 9 en je houdt er een iPhone aan over die een flinke tijd meegaat.

 

bron: iculture