Installatie iOS 7.1.2 loopt vast? Zo los je het op

iOS 7Het onlangs verschenen iOS 7.1.2 lijkt niet bij iedereen zonder problemen te werken. Flink wat iCulture-lezers hebben last van problemen tijdens de installatie, waardoor ze blijven vastzitten op het opstartscherm van een iPhone,iPad of iPod touch. Hierdoor is het iOS-apparaat niet te gebruiken. Hoe los je dit het beste op? We hebben het voor je uitgezocht.

De vastlopers lijken meestal voor te komen bij een over-the-air-installatie van iOS 7.1.2. Dat wil zeggen: je hebt de update gestart door vanaf de iPhone, iPad of iPod te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update. De update wordt gedownload en geïnstalleerd, waarna de iDevice opnieuw wordt opgestart. Hij blijft echter hangen op het Apple-logo tijdens dit opstartproces.

Reset een vastgelopen iPhone, iPad of iPod touch

Blijf je hangen op het startscherm van je iDevice, dan kun je onderstaande stappen volgen om hem alsnog opgestart krijgen. We raden je wel aan om eerst een paar minuten te wachten, voordat je de stappen volgt. Geef het iOS-apparaat even de tijd om misschien toch uit zichzelf te starten.

  1. Voer een harde reset uit: druk op de homeknop en de aan/uitknop, net zoals je gewend bent bij het maken van een screenshot. Maar hou de knoppen een paar seconden vast.
  2. Het scherm wordt nu vanzelf zwart. Even later start de iPhone weer op.
  3. Ga naar Instellingen > Algemeen > Info en check of iOS 7.1.2 geïnstalleerd is.
  4. Zo niet, start het updateproces opnieuw.

Installeer iOS 7.1.2 via iTunes

Heb je bovenstaande stappen meermaals geprobeerd, maar wil iOS 7.1.2 nog steeds niet installeren? Je kunt dan ook proberen om de update te installeren via iTunes. Dit doe je als volgt:

  1. Sluit het iOS-apparaat aan op een computer met iTunes.
  2. Start iTunes op.
  3. Druk rechtsboven in iTunes op het betreffende iDevice.
  4. Druk op Zoek naar update.
  5. Kies voor Download en werk bij.

Werkt bovenstaande methode ook niet, dan kun je desnoods nog kiezen voor Herstel iPhone bij stap vier. Dat is wel een wat extreem alternatief: alles wordt dan van de iPhone, iPad of iPod verwijderd, om vervolgens een schone versie van iOS 7.1.2 te installeren. Het is daarom ook aan te raden om eerst een reservekopie te maken met iTunes, zodat je later je iPhone weer naar zijn originele staat kunt herstellen.