iOS 8.4 met Apple Music nu te downloaden

apple-music-app-schermenApple heeft iOS 8.4 beschikbaar gesteld voor alle ondersteunde iPhones, iPads en iPod touch-modellen. In iOS 8.4 introduceert Apple een compleet vernieuwde Muziek-app, met daarin ondersteuning voor de muziekdienst Apple Music. Je kunt met Apple Music naar onbeperkt veel muziek luisteren voor 10 euro per maand. De eerste drie maanden is de dienst gratis te gebruiken. De nieuwe Muziek-app is ontworpen onder het toeziend oog van muzikant Trent Reznor, die sinds de overname van Beats bij Apple werkt. Apple heeft in de Muziek-app van iOS 8.4 meer manieren toegevoegd waarop je muziek kunt vinden en hoe je het handig kunt afspelen. Daarnaast zijn er nog wat andere nieuwigheden in versie 8.4 van Apple’s besturingssysteem te vinden.

Apple Music
Apple Music is een directe concurrent voor muziekdiensten zoals Spotify en Deezer, waarvoor je ook tien euro per maand kunt betalen om onbeperkt naar muziek te luisteren. Je vindt in Apple Music echter meer dan alleen een streamingdienst: het is ook een sociaal netwerk voor fans en muzikanten, om samen over muziek te praten. Op het online radiokanaal Beats1 worden continu nummers afgespeeld, om je te helpen met het ontdekken van nieuwe muziek. Die zender kun je vanaf nu beluisteren, ook zonder abonnement.

Betalen voor Apple Music
TIP: Tijdens het opstarten van de Muziek-app krijg je een melding dat je toch €9,99 moet betalen voor de gratis proefperiode. Hoe zit dat? Wij zochten het uit: Betalen voor Apple Music, hoe zit dat?

Apple Music gemaakt met Beats
De nieuwe Apple Music-dienst is gebaseerd op het eerder door Apple overgenomen Beats. Apple heeft met Beats de contacten en de slagkracht in huis gehaald voor een muziekdienst die nog groter dan iTunes kan worden. Beats-topman Jimmy Iovine is een belangrijke spil in de muziekindustrie, die ooit samen met Steve Jobs de basis legde voor iTunes.

Apple heeft dankzij iTunes inmiddels veel invloed in de muziekindustrie, waar gebruik van wordt gemaakt om Apple Music in korte tijd zo groot mogelijk te maken. Zo vind je op Apple Music wel grote artiesten zoals Taylor Swift.

Lees ook:

 • Dossier Apple Music
 • Apple Music FAQ
 • Muzieknummers offline opslaan met Apple Music

iOS 8.4 Muziek app

Vanaf 18:00 start Apple’s radiozender Beats 1. Wil je meer weten over deze radiozender, lees dan onze Beats 1 FAQ!

iOS 8.4 met nieuwe Muziek-app

De nieuwe Muziek-app in iOS 8.4 heeft een compleet vernieuwd ontwerp, waarmee je op meer manieren door je muziekbibliotheek kunt navigeren. Hierbij zie je welke albums en afspeellijsten er recent zijn toegevoegd. Een nieuwe minispeler laat je overal makkelijk je huidige muziek bedienen en metUp Next geef je aan welk nummer je als volgende wil beluisteren. In een eerder artikel las je al alles over de Muziek-app van iOS 8.4.

Loop je met Apple Music tegen een iCloud-foutmelding aan? Lees dan ons artikel waarin we uitleggen hoe je dit oplost.

iOS 8.4: Andere nieuwe functies en verbeteringen

ibooks author
Hoewel Apple Music de grootste trekpleister van iOS 8.4 is, is er ook nog een aantal andere noemenswaardige zaken aangepast en toegevoegd. We zetten het voor je op een rijtje:

 • Audioboeken zijn voortaan te vinden, beluisteren en downloaden in de iBooks-app, en dus niet meer in de (vernieuwde) muziekapp.
 • Het is nu mogelijk om studieboeken die met de iBooks Author gemaakt zijn op je iPhone te lezen. Met deze tool maken docenten hun eigen studieboeken.
 • Boeken uit dezelfde reeks kun je nu vanuit de iBooks bibliotheek zoeken en alvast vooruitbestellen.
 • Het is nu ook mogelijk om audioboeken vanuit de iBooks-app viaCarPlay af te spelen.
 • Met iBooks is het nu gemakkelijker om het automatische nachtthema uit te schakelen.
 • Daarnaast lost iOS 8.4 voor iBooks een probleem op waarbij boeken niet via iCloud konden worden gedownload.
 • Met iOS 8.4 komt er eindelijk ook een einde aan die vervelendeiMessage bug, die tot nu toe alleen handmatig op te lossen was.
 • Het probleem waardoor sommige GPS-accessoires geen locatiegegevens verstrekten is opgelost.
 • De bug waardoor verwijderde apps op de Apple Watch automatisch opnieuw geïnstalleerd worden is met iOS 8.4 ook verholpen.

iOS 8.4 installeren

Je kunt iOS 8.4 installeren op alle iPhones, iPads en iPods met ondersteuning voor iOS 8. Een lijst van alle ondersteunde iDevices vind je in ons dossier iOS 8. Door onderstaande stappen te volgen upgrade je naar iOS 8.4:

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone, iPad of iPod touch.
 2. Druk op Algemeen.
 3. Druk op Software-update.
 4. Volg de stappen op het scherm.

De installatie van iOS 8.4 vereist dat je vrije ruimte hebt om de update te downloaden. Niet genoeg plek op je iPhone of iPad? Je kunt ook proberen om iOS 8.4 te installeren met behulp van een computer en iTunes. Dit gaat als volgt:

 1. Bevestig je iPhone, iPad of iPod touch met een kabel aan je computer.
 2. Start iTunes.
 3. Druk linksboven op het icoon van je aangesloten apparaat.
 4. Druk onder Overzicht op Zoek naar update.
 5. Volg de stappen op het scherm.

bron: iculture