iPhone 6 krijgt ronde tweekleurige True Tone-flitser

iphone-6-mockupNaarmate de onthulling van deiPhone 6 dichterbij komt, neemt ook het aantal gelekte onderdelen toe. Eerder verschenen tekeningen en mock-ups lieten zien dat er een ronde opening naast de camera aan de achterzijde van de iPhone 6 zit. En dat is vreemd, want bij de iPhone 5s is de flitser langgerekt en met twee lampjes. Gelekte foto’s laten nu zien dat Apple nog steeds van plan is om een True Tone-flitser voor de iPhone 6 te gebruiken, maar dan in een ronde vorm. De witte en amberkleurige ledlampjes zijn verwerkt in een ronde component. Het belangrijkste voordeel van zo’n tweekleurige True Tone-flitser is dat de kleuren op foto’s veel natuurlijker overkomen en de witbalans beter uit de verf komt. Voorheen zond de flitser alleen wit licht uit, terwijl er nu meer dan duizend verschillende kleurtemperaturen mogelijk zijn.

De ronde flitsmodule is verbonden met een flexibele kabel die leidt naar de aan/uitknop, de microfoon en het logic board. De kabel zelf was vorige maand ook al eens gelekt op foto’s, maar toen was de flitser niet te zien.

iPhone-6-PowerFlex-02

Deze nieuwe foto’s zijn afkomstig van Luma Commerce en laten duidelijk zien dat er lampjes in twee verschillende kleuren aanwezig zijn. Een garantie dat dit authentieke onderdelen voor de iPhone 6 zijn is er niet, maar ze zijn wel in lijn met eerdere informatie. Eén van de veranderingen die we waarschijnlijk ook gaan zien bij de iPhone 6, is dat de behuizing zo dun wordt, dat Apple gedwongen is om de cameralens naar buiten uit te laten steken. Een metalen ring rondom de cameralens lekte een paar dagen geleden op foto’s uit. Apple zou ook een verbeterde camera-module kunnen toepassen met verbeterde optische of elektronische beeldstabilisatie.

iPhone-6-PowerFlex-01