iPhone 6 krijgt scherper scherm met hogere resolutie

iphone6-grijs-twee-modellenDe mogelijke schermresolutie voor de iPhone 6 zit verscholen in bestanden van ontwikkelaarstool Xcode 6. Volgens een bestand ondersteunt de toekomstige iPhone een resolutie van 828 bij 1472 pixels. Een kleine slag kleiner dan we eerder vermoedden: in mei werd beweerd dat deiPhone 6 een resolutie van 1704 bij 906 pixelskreeg. De wat lagere resolutie zorgt echter alsnog voor een scherper iPhone-display.

Apple refereert naar de nieuwe schermresolutie in een ontwikkelaarsbestand dat wordt gebruikt voor het iOS 8-iconenscherm. In de bestandsnaam staat een resolutie van 414 bij 736 vermeld. Deze waarden moet je verdubbelen, een regel die Apple voor iOS-resoluties hanteert sinds de iPhone een retinascherm gebruikt. Je komt hierdoor uit op een resolutie van 828 bij 1472 pixels.

De iPhone 6 krijgt volgens geruchten vermoedelijk een 4,7-inch- en 5,5-inch-scherm. Met de hierboven genoemde resolutie, zou de iPhone 6 een pixeldichtheid hebben van 359 pixels per inch. De huidige 4-inch iPhones hebben een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Met andere woorden: het scherm van de 4,7-inch iPhone 6 is scherper dan die van de iPhone 5 en iPhone 5s. Zou Apple deze resolutie ook gebruiken voor de grotere iPhone 6, dan zou dit scherm minder scherp zijn. Dan kom je namelijk uit op 307 pixels per inch.

Waarschijnlijk weten we op 9 september meer. Volgens bronnen organiseert Apple dan een groot iPhone-evenement.

Update: op een microscoopfoto van Feld & Volk is het vermeende 4,7-inch iPhone 6-scherm te zien. Volgens de bron heeft dit scherm een resolutie van 1704 bij 960 pixels, maar de hoeveelheid pixels per inch beweert het tegendeel. Volgens MacRumors heeft dit scherm daarom hoogstwaarschijnlijk een lagere resolutie – vermoedelijk de resolutie van 828 bij 1472 pixels.

iPhone 6 scherm microscoop

Op andere foto’s van Feld & Volk zijn de gelekte voor- en achterkant van deiPhone 6 bovenop elkaar te zien:

iPhone 6 2

iPhone 6 1