iPhone 6s in roségoud en met 2GB RAM

Een nieuw rapport van KGI Securities doet voorspellingen over de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Ze verwachten onder andere een A9-chip, 2GB RAM en 12-megapixelcamera.

iphone-6-rose-goud

Een groot deel van de voorspellingen in het rapport bevestigen speculaties over de iPhone 6S die we al eerder tegenkwamen. Zo benadrukt KGI dat Force Touch op zowel de 6s als 6s Plus een van de belangrijkste nieuwe functies moet worden en dat er dit jaar echt geen 4-inch iPhone op de markt komt. KGI Securities heeft vooral een goede track record dankzij analist Ming-Chi Kuo. Het is onduidelijk of hij ook aan dit rapport heeft meegewerkt, maar gezien zijn positie bij KGI denken we dat hij ook nu weer een sleutelrol heeft gespeeld in dit nieuwe rapport.

Toch saffierglas?

Veel mensen hebben inmiddels de hoop opgegeven dat Apple een iPhone met volledig display van saffierglas gaat uitbrengen. Toen Apple’s leverancier GT Advanced failliet ging, leek de toepassing van saffierglas in de iPhone weer in de ijskast te zijn gezet. Momenteel gebruikt Apple wel saffierglas in de stalen Apple Watch en Apple Watch Edition. Toch beweert een bron nu tegenover KGI dat er dit jaar een speciale ‘Limited iPhone 6s Plus’ verschijnt met een saffieren glasplaat. Het materiaal zal dus niet voor de hele iPhone 6s-lijn gebruikt worden, maar alleen voor een beperkte oplage.

Lees ook: Zo gaat saffierglas de iPhone veranderen

iPhone in roségoud en 2GB RAM

De iPhone 6s en 6s Plus krijgen respectievelijk een 4,7- en 5,5-inch display, voorspelt KGI. De twee modellen zouden daarnaast uitgerust worden met Apple’s A9-chipset en hebben (voor het eerst) 2GB aan LPDDR4 RAM en een 12 megapixelcamera. Ook zal de iPhone voor het eerst beschikbaar komen in de nieuwe kleur roségoud. Deze kleur zagen we eerder al bij de duurste uitvoeringen van de Apple Watch.

iphone-6-rose-gold

Om een nieuwe aflevering van bendgate te voorkomen, zou het materiaal van de behuizing aangepast zijn. Het bestaat volgens KGI uit het sterkere Series 7000 aluminium dat ook voor de Apple Watch gebruikt wordt. Dit zou 60 procent sterker zijn dan het huidige materiaal. Tot slot moet een verbeterde Touch ID-sensor betalen met Apple Pay nog gemakkelijker maken.

De massaproductie van de 6s en 6s Plus moet volgens KGI eind augustus van start gaan. Ze verwachten er voor het einde van het jaar 80 tot 90 miljoen stuks worden verkocht, waarbij de 4,7-inch iPhone 6s tweemaal zo vaak verkocht zal worden als de 5,5-inch iPhone 6s Plus.