iPhone 6s krijgt hetzelfde uiterlijk, maar is binnenin anders

Dit najaar komt er een iPhone 6s aan. Normaal gesproken is zo’n s-versie een simpele update, waarbij de iPhone grotendeels hetzelfde blijft. Bij de iPhone 6s zal dat niet het geval zijn, al was het alleen maar omdat Apple van plan is om Force Touch erin te verwerken. Een bron uit de productieketen van Apple heeft foto’s vrijgegeven, waaruit blijkt dat de iPhone 6s vrijwel hetzelfde uiterlijk houdt, maar van binnen sterk is verbeterd.

iphone-6s-behuizing-metaal

Op de foto’s zien we de metalen behuizing van de iPhone 6s en diverse onderdelen. Daaruit blijkt dat de behuizing dezelfde vorm houdt en dat ook de dikte niet afwijkt van de iPhone 6. De spacegrijze kleur zal eveneens hetzelfde blijven: een lichtere kleur grijs dan bij de Apple Watch.

Wel zijn er andere bevestigingspunten voor het logic board en de componenten.

iphone-6s-bevestiging

Ook interessant: er komt geen camera met dubbele lens in. En zoals je ziet, zijn de antennestrepen nog steeds aanwezig. Apple vroeg onlangs patent aan op een materiaal waarmee ze de antennestrepen konden verhullen, maar die uitvinding is nog niet goed genoeg uitgekristalliseerd om nu al in een iPhone te worden verwerkt.

iphone-6s-dual-lens

De NFC-antenne van de iPhone schijnt te zijn verbeterd. Wat connectors, speakers en microfoons betreft is er eigenlijk niets veranderd. Aan de onderkant ziet de iPhone 6s er net zo uit als z’n voorganger. Je hoeft geen nieuw hoesje aan te schaffen.

iphone-6s-onderkant

 

bron: iculture