Nieuwe foto’s van iPhone 6s tonen frontcamera en Force Touch-componenten

Je weet dat er nieuwe iPhones aan komen, als het aantal geruchten niet meer te tellen is. Over een paar dagen weten we meer over de iPhone 6s, maar wie niet kan wachten, kan zich nu alvast vergapen aan nieuwe, gelekte foto’s en een video.

iphone6s-gelekt-1

In een serie nieuwe foto’s is de grotere frontcamera te zien. Ook zijn onderdelen van het Force Touch-scherm te bewonderen. Niet zichtbaar, maar wel aanwezig in de nieuwe iPhone 6s zijn een 12-megapixelcamera die ook 4K kan filmen, nieuwe software voor slow-motion video en panorama’s. De lens aan de achterkant van het toestel steekt nog steeds uit.

iphone6s-gelekt-2

De nieuwe foto’s vergelijken het frontje van de iPhone 6s met z’n voorganger. Daarbij blijkt dat er verbeterde FaceTime-camera’s met grotere sensoren aan de voorkant zitten. De zwarte iPhone op de foto’s is het nieuwe model, de witte telefoon is de huidige iPhone 6. Ook bij de frontcamera zal de resolutie waarschijnlijk omhoog gaan. Nu maakt de camera nog 1,2 megapixel foto’s.

iphone6s-gelekt-4

iphone6s-gelekt-3

De foto’s tonen onderdelen van het scherm, bedoeld voor het aansturen van de Force Touch-bediening. Hiermee kun je harder en zachter op het scherm drukken om verschillende handelingen uit te voeren. Op de iPhone zal Force Touch vooral een manier zijn om bepaalde taken snel uit te voeren. Waar we bij iCulture erg benieuwd naar zijn, is hoe Apple op de iPhone duidelijk gaat maken dat er Force Touch-opties verborgen zitten in een app. Bij Apple Watch-apps is het nu nog een groot probleem om te ontdekken dat er extra bedieningsopties zijn: je weet het domweg pas door te proberen. De foto’s tonen verder de bevestiging van de verbeterde Touch ID-knop.

EverythingApplesPro maakte een video, waarin ze de onderdelen van de iPhone 6s vergelijken met een (witte) iPhone 6: