Nieuwe iPad Air krijgt anti-reflectiecoating, massaproductie is gestart

ipad air tim cookApple-toeleveranciers zijn begonnen met de productie van de volgende generatie iPad Air. Die zal beschikken over een speciale anti-reflectiecoating, zodat het scherm makkelijker afleesbaar is in fel zonlicht. Foxconn zou daarbij tegen problemen aanlopen, omdat de coating ze voor nieuwe uitdagingen stelt. Volgens Bloomberg is de massaproductie van de 9,7-inch iPad Air inmiddels begonnen en kunnen we aan het einde van dit kwartaal of het begin van het volgende kwartaal de aankondiging verwachten. Kortom: eind september/begin oktober moet het zover zijn, iets wat al langer bekend was. Onderdelen en mock-ups van de iPad Air 2 hebben we echter nog nauwelijks zien langskomen.

Toeleveranciers zouden ook zijn begonnen met de productie van een nieuwe iPad mini met 7,9-inch scherm. Ook die komt dit najaar op de markt. Maar alleen de iPad Air zou worden voorzien van de nieuwe anti-reflectiecoating. Voorheen gebruikte Apple eenoleofobische coating die vetafstotend is en voorkomt dat er zichtbare vingerafdrukken op het scherm verschijnen. Apple maakt al sinds de iPhone 3GS gebruik van de oleofobische beschermlaag.

De volgende generatie iPads heeft naar verwachting een iets gewijzigd uiterlijk met Touch ID-sensor, een iets anders geplaatste volumeknoppen en een gewijzigde speaker. Er wordt ook een kleine performanceverbetering verwacht, maar geen opmerkelijke nieuwe functies.

Amazon maakte eerder de iPad belachelijk, vanwege het reflecterende scherm. Op een Kindle lees je veel makkelijker een e-book, was de boodschap van Amazon.