Stalen Apple Watch loopt snel krassen op

‘Stalen Apple Watch loopt snel krassen op’

Verschillende gebruikers op het internet tonen foto’s van een beschadigde behuizing van de stalen Apple Watch. Toch is er nog geen reden voor paniek.

Apple Watch krassen

Apple heeft in zijn filmpjes met trots aangekondigd dat het staal van de Apple Watch speciaal is behandeld waardoor het extra sterk is, maar toch zijn de eerste Watches met krassen al online te vinden. Mag het een verrassing heten? Niet echt, want staal krast nu eenmaal. Zelfs na een speciale behandeling.

De Apple Watch moet dan ook zuinig behandeld worden als hij er niet geleefd uit mag komen te zien. Volgens onderstaande YouTuber zou de aluminium behuizing van de Sport-versie zelfs iets beter bestand zijn tegen krassen dan de Apple Watch en de gouden Edition.

Herstellen

Volgens YouTuber Dom Esposito zijn krassen in de stalen behuizing gemakkelijk zelf te herstellen. Dat toont hij aan in een filmpje dat in de titel zinspeelt op ‘scratchgate’, al is dat overdreven. Met een metal polish en een doekje zijn de krasjes snel weg te vegen. Wel moet je dan uitkijken dat het poetsmiddel niet in de kleine gaatjes komen en dat je het niet te vaak doet, want dan wordt de behuizing er niet mooier op.

Sterk scherm

Consumer Reports heeft de Apple Watch onderworpen aan experimenten om te bepalen hoe sterk het scherm van de Apple Watch en de Sport-versie is. Daarvoor krijgen de wearables een hoop te verduren van machines die er met een schroef overheen gaan en worden de smartwatches in het water gelegd. Wat blijkt: je moet behoorlijk je best doen om het scherm te slopen.

Het scherm van de stalen Apple Watch is sterker dan die van de Apple Watch Sport. Dat is logisch, want het Apple Watch-scherm is gemaakt van saffierglas, terwijl de Sport-variant het doet met een ander soort gehard glas. Toch noemt Consumer Reports ook de sterkte van de Apple Watch Sport indrukwekkend.

Voorzichtig

Ben je bang dat jouw stalen Apple Watch behuizing snel krast? Dat is in principe niet nodig. Zorg dat je geen andere armband om de arm van de Watch draagt die voor krassen kan zorgen. Daarnaast zal de Apple Watch vrijwel nooit iets raken als je hem draagt, zeker niet als je een beetje oplet.