Video toont uitgelekt iPhone 6s scherm

Nu de onthulling van de iPhone 6s steeds dichterbij komt – en de productie inmiddels in volle gang is – verschijnen er steeds vaker gelekte onderdelen op het internet. Geen wazige foto’s deze keer maar een uitgebreide video, waarin we de voorkant van de iPhone 6s te zien krijgen.


De video is afkomstig van de Europese onderdelen- en accessoiresite MacManiack, die het onderdeel verkregen zegt te hebben van een leverancier. Wat opvalt (of eigenlijk niet) is dat de FaceTime-camera en sensoren op dezelfde plaats zitten als bij de iPhone 6 en 6 Plus, ook zijn de afmetingen van het display identiek.

Wat is er nieuw?

Wat wel nieuw is, is dat de Homeknop en diens Touch ID-sensor verwerkt zitten in de LCD en digitizer-connector. Hierdoor kan er weer wat ruimte bespaard worden. Ook wijst de video op een nieuwe connector (linksboven) op het display, die volgens MacManiack op Force Touch-ondersteuning zou wijzen. Daarnaast is de metalen beschermplaat aan de achterzijde vastgelijmd.

Ondanks een vertraging van één tot twee weken in het productieproces moet de iPhone 6s op 9 september onthuld worden. Tijdens een speciaal evenement zullen zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus worden onthuld. Ook vorig jaar viel het iPhone-evemenent op 9 september.