Dit is de Samsung Galaxy S6 Edge+

Toen Samsung de Galaxy S6 en de S6 Edge lanceerde verwachtte zij dat deze laatste een echte nichetelefoon zou blijken. Het was dus even schrikken in Seoul toen bleek dat de vraag naar de S6 Edge even groot was al naar de platte S6. Het dual edge scherm bleek – in ieder geval visueel – een schot in de roos. Tijd dus voor hetzelfde maar dan groter, zo dacht Samsung. Tijd voor de Galaxy S6 Edge+.

galaxy-s6-edge-plus

Het is een beetje raar om de Galaxy S6 Edge+ voor te stellen, want in feite hebben we ‘m natuurlijk al lang en breed gezien. En dan bedoelen we niet in de tientallen stukjes uitgelekte informatie. Het toestel is namelijk grotendeels een kopie van zijn kleinere broer, maar dan met een 5,7 inch scherm.

Aldus zien we een toestel waarvan we al lang weten dat de hardware dik in orde is, dankzij Samsung’s eigen Exynos 7420 processor, het DDR4 RAM, het UFS 2.0 flashgeheugen, de 16 megapixel f/1,9 camera met optische beeldstabilisatie, en natuurlijk het opvallende dual edge scherm dat om beide randen heen ‘vouwt’ – nog steeds met de hoge 2560 bij 1440 pixel resolutie. Overigens kreeg dat werkgeheugen wel een steuntje in de rug: de Galaxy S6 Edge+ heeft 4 GB RAM aan boord.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-5

Een microSD kaart kun je nog steeds niet kwijt in het toestel, en de accu is ook in de S6 Edge+ niet verwisselbaar. Wel groeide deze laatste tot de robuustere capaciteit van 3000 mAh.

Hebben we met het werkgeheugen en de batterijcapaciteit dan ook gelijk de grote verschillen tussen de gewone S6 Edge en de S6 Edge+ benoemd? Als je je beseft dat de laatste niet alleen een groter 5,7 inch scherm heeft, maar daarmee ook een navenant grotere behuizing, dan zijn we al een heel eind op weg.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-3

Samsung zat echter in de laatste maanden natuurlijk niet stil, en de software voor het edge scherm is inmiddels een stukje verder ontwikkeld. Was het aantal edge features op de S6 Edge nog wat mager, de S6 Edge+ kreeg er in ieder geval een paar bij. Zo kun je nu naast je favoriete contactpersonen ook je meestgebruikte apps op het edge scherm kwijt. En ook zijn er meer mogelijkheden tot interactie met dat selecte gezelschap contacten.

Verder komen we op de S6 Edge+ uiteraard de inmiddels tot standaard verheven vingerscanner en hartslagmonitor tegen – de eerste super, de tweede wat minder handig.

Overigens bleek de onlangs al uitgelekte Keyboard cover voor het toestel inderdaad te bestaan – je verandert je S6 Edge+ in een handomdraai in een Blackberry (bij wijze van spreken dan ???? )

samsung-galaxy-s6-edge-plus-keyboard-cover

Rest de vraag voor wie de Galaxy S6 Edge+ nu precies bedoeld is. We kunnen ons voorstellen dat er gebruik(st)ers zijn voor wie het 5,1 inch scherm van de gewone Edge een tikje te klein is. Samsung brengt nu dus haar verbazingwekkend aantrekkelijke dual edge scherm naar de ‘phablet’ markt – geen onlogische move, eigenlijk, waardoor de S6 Edge+ de facto hét absolute topmodel is de komende maanden.

Overigens is al langer bekend dat de Galaxy Note serie een hoop trouwe gebruik(st)ers heeft die de S Pen stylus na de eerste dag nooit meer tevoorschijn halen. Ook voor hen is de S6 Edge+ mogelijk een interessante, opvallende telefoon, zeker nu duidelijk is dat de Galaxy Note 5 (voorlopig?) niet naar Nederland zal komen.

Galaxy-S6-edge-plus-zilver

Prijs, verkrijgbaarheid

De Galaxy S6 Edge+ komt straks in het zwart, goud, wit en zilver in de schappen terecht. Het is geen goedkope telefoon. Met zijn adviesprijs van 799 euro is hij wél een stukje goedkoper dan de 5,1 inch S6 Edge in het begin was. Je kunt het toestel nu al bestellen – bij Samsung’s eigen shop. Daadwerkelijke levering wordt vanaf 4 september verwacht – conform onze recente voorspelling, dus.