iphone-4s-zwart-ios7

iOS 7.1 maakt de iPhone 4 volgens Apple iets sneller dan voorheen. Een verbetering die volgens veel iPhone 4-bezitters hard nodig was: iOS 7.0 kon het gebruik van de iPhone flink vertragen, terwijl het niet meer mogelijk is om te downgraden naar iOS 6. Maar hoeveel sneller maakt de update je iPhone 4 precies? Ars Technica heeft de nieuwe iOS-update naast iPhones met iOS 6.1.3 en iOS 7.0 gelegd om de verbetering te meten. Hieruit blijkt dat het in veel gevallen gaat om een klein verschil, maar dat de iOS-update soms bijna de snelheden van iOS 6.1.3 nadert.

Uit onderstaande tabel blijkt dat iOS 7.1 inderdaad iets sneller reageert dan iOS 7.0. De snelheid weet zich echter nog niet te meten aan iOS 6.1.3. Zo start de Telefoon-app onder iOS 7.1 bijvoorbeeld een halve seconde sneller dan in iOS 7.0, maar dat is alsnog drie keer zo lang als in iOS 6.1.3. Het starten van bijvoorbeeld de Instellingen-app verschilt met de update nog maar 0,06 seconden van iOS 6.1.3.

iPhone 4 iOS 7.1 tabel

iOS 7.1 voelt voor alle iPhone-gebruikers hoe dan ook sneller: Apple heeft de animaties van iOS 7 versneld, wat het idee geeft dat bijvoorbeeld een app sneller opstart. Gebruikers schakelden in het verleden de nieuwe Verminder beweging-optie in om niet te hoeven kijken naar de langzame iOS 7-animaties.

Dit kan volgens Ars Technica wel eens de laatste software-update voor de iPhone 4 worden. Apple staat er om bekend na verloop van tijd oudere iDevices niet meer mee te nemen in iOS-updates. Zo kan iOS 7 bijvoorbeeld niet op de iPhone 3GS en eerder worden geïnstalleerd.