LG G5 officieel gepresenteerd: dit moet je weten

Zoals verwacht is vanmiddag de LG G5 officieel uit de doeken gedaan. Lees hier alles wat je moet weten over het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

LG G5 officieel

Naast Samsung en Huawei houdt ook LG zijn persconferentie één dag voorafgaand aan de start van het Mobile World Congress. Vanmiddag presenteerde de fabrikant zijn nieuwste vlaggenschip, de LG G5, die de komende tijd de strijd zal moeten aangaan met de Samsung Galaxy S7. Dat moet gebeuren met krachtige specs en enkele vernuftige toevoegingen.

De LG G5 beschikt over een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het display heeft net als de Galaxy S7 een ‘always on’-stand die eveneens een overzicht geeft van gemiste oproepen en notificaties, zonder dat je het scherm daadwerkelijk hoeft in te schakelen. Nieuw aan de G5 is tevens de metalen behuizing, usb-c-poort en de vingerafdrukscanner aan de achterkant, waarmee het toestel ontgrendeld kan worden. De LG G5 meet 149,4 bij 73,9 bij 7,7 millimeter en weegt 159 gram.

LG G5 specs

Daarnaast is de LG G5 voorzien van 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Dat laatste kan middels een micro-sd-geheugenkaartje met maximaal 2 terabyte(!) worden uitgebreid. Aan de achterkant bevindt zich een nieuwe 16 megapixel-camera met een dubbele lens en laser autofocus. De frontcamera doet het met 8 megapixels. Uit de doos draait de LG G5 op Android 6.0 (Marshmallow).

De grootste vernieuwing van de LG G5 is het modulaire design. Dit betekent dat de onderkant van het toestel losgekoppeld kan worden, waardoor gebruikers gemakkelijk de 2800 mAh-accu kunnen vervangen. Met de aparte Cam Plus-module worden fysieke cameraknoppen toegevoegd. Verder is er een hifi-module met een DAC (digital-to-analog-converter) beschikbaar, die het geluid van de LG G5 aanzienlijk moet verbeteren.

‘Friends’ van de LG G5

LG introduceert een aantal accessoires voor de LG G5, de zogeheten Friends. Een voorbeeld hiervan is de LG 360 VR, een kleine virtual reality-bril en de 360 Cam om in 360 graden foto’s te maken.

Ook komt LG met de Rolling Bot, een kleine robot die al rollend foto’s en video’s kan maken. LG maakt bekend dat alle accessoire werken met de Friends Manager-app, die standaard op de G5 geïnstalleerd staat.

LG G5 release en prijs

Het is nog niet duidelijk wanneer de LG G5 in de Benelux wordt uitgebracht en wat het toestel gaat kosten. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit artikel aangevuld.