Samsung kondigt Galaxy S7 en S7 Edge officieel aan

Zoals verwacht heeft Samsung vanavond de Galaxy S7 Edge en Galaxy S7 officieel gepresenteerd. De toestellen zijn vanaf 11 maart verkrijgbaar in de Benelux voor respectievelijk 799 en 699 euro.

Samsung Galaxy S7 officieel: dit moet je weten

De afgelopen maanden zijn er veelvuldig details over de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge uitgelekt. Zo konden we al kennismaken met het design, de specificaties en wisten we al vóór de officiële aankondiging wat de toestellen zouden gaan kosten. Gelijktijdig met de nieuwe Galaxy S7-serie deed Samsung ook de Gear 360 uit de doeken, een vr-camera voor consumenten die werk in combinatie met een companion-app. De Gear 360 is het tweede vr-product uit de koker van Samsung, dat eerder met de Gear VR zijn eigen virtual reality-bril presenteerde. Die werkt onder meer met de Galaxy S6– en Galaxy S7-serie.

Samsung S7 reparatie

De Galaxy S7 en S7 Edge lijken op het eerste gezicht veel op hun voorgangers, met een vergelijkbare behuizing van metaal en glas. Samsung heeft echter het nodige aan de toestellen gesleuteld, waardoor ze onder meer stof- en waterbestendig zijn en beschikken over uitbreidbare opslag (met micro-sd tot 200GB). Verder steekt de cameralens ditmaal minder uit (0,46 millimeter) en is de homeknop iets rechthoekiger.

De Galaxy S7 heeft nog steeds een 5,1 inch-QHD-scherm, terwijl de S7 Edge het doet met een 5,5 inch-scherm met dezelfde resolutie. Logischerwijs heeft de Edge een grotere accu, met een capaciteit van 3600 mAh. Ook de reguliere S7 heeft een upgrade gekregen en beschikt over een 3000 mAh-accu. Opladen kan zowel draadloos als met de meegeleverde snellader.

Samsung S7 edgeKrachtige hardware, vernieuwde camera

Zowel de S7 als de S7 Edge worden aangedreven door Samsungs nieuwe Exynos 8890-chip, 4GB aan RAM en een gpu die bijna de helft krachtiger is dan die in de Galaxy S6. De opslag bedraagt 32GB. Samsung heeft ook aanpassingen aan de hardware doorgevoerd om de warmte bij intensief gebruik te beperken. Bovendien kun je bij het spelen van grafisch minder intensieve games de hardwareload beperken, zodat de accu langer meegaat.

Samsung S7 reparatie

De camera lijkt op papier een stap terug, als je puur kijkt naar de maximale resolutie (12 megapixel) tenminste. De camerasensor heeft echter een diafragma van f/1.7 gekregen. Hoe lager dat getal, des te groter de lensopening en hoe meer licht kan worden opgevangen. Bovendien beschikt de Galaxy S7 over een dual-pixel camera die ervoor zorgt dat er sneller wordt scherpgesteld.