Samsung Galaxy S6

Samsung heeft zondag op de vooravond van Mobile World Congress (MWC) de Galaxy S6 en S6 Edge aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip met een metalen rand en glazen behuizing is vanaf 10 april in Nederland te koop. De Galaxy S6 zal bij de introductie een adviesprijs krijgen van 699 euro voor het 32 GB-model. De Galaxy S6 Edge gaat 849 euro kosten en heeft als toevoeging een scherm met gebogen randen.

Ontwerp

Samsung is naar eigen zeggen bij de ontwikkeling van de Galaxy S6 op nul begonnen. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor andere materialen. De Galaxy S6 heeft een rand van metaal en voor- en achterkant van glas. Bij de S5 was de behuizing nog gemaakt van kunststof.
Het toestel is bovendien een stuk dunner geworden: 6,8 in plaats van 8,1 millimeter. Het schermformaat is gelijkgebleven op 5,1 inch en het toestel is qua afmetingen dan ook nauwelijks veranderd. Het nieuwe toestel is met 138 gram ook iets lichter dan zijn voorganger. De S6 komt beschikbaar in het wit, zwart, blauw en goud.

Galaxy S6 foto’s

Samsung S6 reparatie

Samsung S6 reparatie

Samsung S6 reparatie
Samsung S6 reparatie
Samsung S6 reparatie
Samsung S6 reparatie
Samsung S6 reparatie
Samsung S6 reparatie

Specificaties

Samsung rust zijn nieuwe smartphone uit met de beste specificaties. Zo beschikt het scherm over een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap is een nieuwe Exynos 7 Octa-processor te vinden van Samsung zelf. De chip heeft een kleiner 14 nanometer-ontwerp wat zorgt voor meer efficiëntie en gebruikt een 64 bit-architectuur om zwaardere taken mogelijk te maken. Het werkgeheugen bedraagt 3 in plaats van 2 GB en de standaard opslagcapaciteit is verhoogd van 16 naar 32 GB. De capaciteit van de accu is opvallend genoeg verlaagd van 2800 naar 2550 mAh. Volgens Samsung is nog minstens dezelfde accuduur als bij de S5 haalbaar. De camera heeft een 16 megapixel-sensor met een grote opening voor het opvangen van licht. De selfiecamera heeft hetzelfde formaat, maar dan met 5 megapixel. Beide camera’s beschikken over hdr, voor meer details in zowel lichte als donkere delen en de achterste camera heeft optische beeldstabilisatie.

Betaaldienst

Met de S6 kunnen gebruikers ook mobiel betalen. Betaaldienst Samsung Pay wordt meegeleverd en ondersteunt NFC, een technologie die ook in Nederlandse bankpassen wordt gebruikt, barcodes en MST. Dat laatste is een technologie die in normale betaalapparaten wordt gebruikt. Volgens Samsung is de betaaldienst in 90 procent van de winkels te gebruiken. Samsung Pay komt vanaf het derde kwartaal eerst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Over een Nederlandse lancering is nog niets bekend.

Draadloos opladen

De Galaxy S6 kan draadloos worden opgeladen en ondersteunt zowel de WPC- als de PMA-standaard, twee belangrijke standaarden in de accuwereld. Bovendien kan de S6 dankzij een nieuwe technologie extra snel worden opgeladen: De accu is in een half uur weer 50 procent vol. De Galaxy S6 draait op Android 5.0 met een nieuwe versie van softwarelaag Touchwiz van Samsung zelf. Er worden minder apps vooraf geïnstalleerd en is minder poespas toegevoegd aan Android. Het ontwerp is bovendien iets rustiger geworden.

Gear VR

Samsung introduceerde met de Galaxy S6 ook een nieuwe Gear VR-bril. De eerste bril is sinds begin dit jaar verkrijgbaar en werkt met de Galaxy Note 4. Het toestel wordt in de bril geschoven en de drager waant zich dan in een virtuele wereld. De Gear VR Innovator Edition werkt samen met zowel de S6 en S6 Edge en Samsung belooft scherpere beelden en een bredere kijkhoek. De bril zelf is 15 procent kleiner. Wanneer de accessoire beschikbaar zal zijn, is niet bekend.

Galaxy S6 Edge

Samsung introduceerde zondag ook de Galaxy S6 Edge, een soortgelijk toestel maar dan met gebogen randen aan de zijkanten van het scherm. Op een willekeurige rand kunnen notificaties worden getoond en is het mogelijk informatie uit sommige apps te bekijken als de telefoon vergrendeld is. Bovendien kunnen met kleine tabbladen op de rand snel functies worden opgeroepen vanaf elk scherm. Bijvoorbeeld vijf veel gebruikte contacten die dan direct gebeld of bijvoorbeeld gemaild kunnen worden. De S6 Edge heeft verder dezelfde specificaties als de Galaxy S6, maar heeft met 2600 mAh een iets grotere accu en het toestel is 0,2 millimeter dikker maar wel iets kleiner. De S6 Edge ligt vanaf 10 april in de winkels voor 849 euro.

bron: tweakers/nu tech