Samsung verlaagt prijzen S6 en S6 Edge met 100 en 150 euro

Samsung heeft de prijzen van zijn smartphones Galaxy S6 en S6 Edge verlaagd. Dat blijkt in de onlinewebwinkel van de fabrikant. Van de prijs van de S6 gaat 100 euro af, terwijl de S6 Edge 150 euro goedkoper is geworden.

Samsung vraagt nu 599 euro voor de goedkoopste 32GB-variant van de Galaxy S6, terwijl de Edge-versie van 849 euro naar 699 euro is gegaan. De prijsverlaging komt niet als een verrassing. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers zei de fabrikant al de de prijs ‘aan te passen’, maar het was tot nu toe onbekend hoeveel die verlaging zou zijn.

Naast de dalende afzet zou een van de redenen voor de prijsverlaging kunnen zijn dat Samsung op het punt staat nieuwe high-end toestellen uit te brengen. De fabrikant heeft een uitnodiging de deur uitgedaan voor een evenement volgende week, waarop het vermoedelijk de Note 5 en S6 Edge Plus presenteert. Als de S6 Edge nog 849 euro had gekost, had de prijs van die twee toestellen minimaal even hoog moeten zijn.

De verlaging van de prijzen is iets waar consumenten vermoedelijk weinig van merken. Veel webwinkels boden de toestellen al aan voor minder geld, terwijl afgelopen maand dankzij een cashback-actie al 100 euro afging van de prijs van de telefoons. Daardoor was de S6 al te verkrijgen onder 550 euro.