iPhone batterij vervangen

Wanneer uw iPhone batterij steeds sneller leeg raakt kan het zijn dat uw iPhone batterij vervangen moet worden. Repairpoint kan uw iPhone batterij vervangen door een nieuw origineel exemplaar. Wanneer uw iPhone batterij vervangen moet worden hangt af hoe vaak deze gebruikt is. Bij elke volledige laadcyclus gaat de batterij langzaam beetje bij beetje minder vol. Onze ervaring is dat dit meestal optreed na gemiddeld 2 jaar.

De lithium batterijen die in de iPhone zitten kunnen in tegenstelling tot nikkel batterijen op elk gewenst moment worden bijgeladen. De iPhone batterij hoeft dus niet steeds compleet te worden opgeladen en ontladen om beter te presteren.

Hoelang een batterij mee gaat hangt af van de wat u met de iPhone doet alsmede welke software er op uw toestel. Onze ervaring is dat bij een iPhone met recente software van iOS 6.1 of hoger die in de ochtend op 100% staat in de avond moet worden bijgeladen.
Bij bovengemiddeld gebruik zou het zelfs kunnen dat hij eerder op dezelfde dag alweer moet worden bijgeladen. Voor een meer optimale gebruiksduur raden wij aan om bluetooth, wifi en 3G uit te zetten. Tevens kunt u indien gewenst de helderheid van uw toestel lager zetten om zo nog meer batterijduur over te houden. De laatste en wellicht ook wat gekke tip is dat wanneer de iPhone wordt opgeladen uit de USB poort van de computer, de batterij langer mee gaat dan wanneer deze via netstroom is opgeladen.

Helaas komt het ook voor dat een iPhone al binnen enkele maanden batterij problemen vertoont. Dit ligt helaas niet altijd aan de batterij maar kan ook een oorzaak zijn van vochtschade of interne schade aan andere componenten. Het vervangen van de iPhone batterij is dan ook soms niet de oplossing!

iPhone batterij tips

Om ervoor te zorgen dat een iPhone langer mee gaat en minder snel hoeft te laden zijn er een aantal handige tips. De iPhone batterij wordt op deze manier minder belast en hoeft daardoor minder snel te worden vervangen. De onderstaand tips kunnen hiervoor handig zijn.

Helderheid scherm: De helderheid van het scherm heeft invloed op de iPhone batterij. Hoe helderder het beeldscherm, hoe sneller de batterij leeg gaat. Zorg dus voor een niet al te fel scherm en spaar je accu!
iPhone laden vanuit USB poort: Dit klinkt misschien als een wat rare tip, maar wanneer de iPhone batterij wordt opgeladen uit de USB poort van de computer dan gaat de batterij langer dan wanneer deze via netstroom wordt opgeladen.
Minder programma`s op achtergrond laten draaien: Dit klinkt als een logische tip en dat is het ook. Wanneer er minder programma`s op de achtergrond draaien dan gaat de iPhone batterij langer mee.
Automatisch aanpassen aan omgevingslicht uitschakelen: Bij de iPhone is er een optie om het scherm automatisch te laten aanpassen aan de omgeving, maar in de meeste gevallen is dit dan nog te fel. De iPhone batterij kan langer mee gaan wanneer deze optie wordt uitgeschakeld.

Afspraak maken om iPhone batterij te vervangen

Neem contact met ons op en laat uw iPhone batterij vervangen tegen een concurrerende prijs!
U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen voor deze reparatie.