Onder de loep: de IP68 certificatie (‘waterdicht’) van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge her-introduceert Samsung een praktische feature in haar high end portfolio: de IP68 certificatie. Wat dit precies betekent lees je hieronder.

samsung-galaxy-s7-edge-ip68-waterdicht

Een vroegere voorganger van de Galaxy S7 en S7 Edge had al een behuizing met een IP67 certificatie. De Galaxy S5 kon daarmee volgens de officiële opgave tot een half uur onder water op maximaal één meter diepte. IP68 certificatie gaat nog een stapje verder. In het geval van de S7 is de maximale diepte nu anderhalve meter. Samsung zelf spreekt van ‘water-resistent’.

Natuurlijk is het zo dat de waterdruk nogal varieert als je eenmaal met je Galaxy S7 onder water duikt en ermee beweegt, waardoor de limiet van 1,5 meter – qua druk – snel overschreden kan worden. Dus om het toestel stelselmatig onder water te gebruiken als duiken je hobby is geen goed idee.

samsung-galaxy-s7-edge-waterdicht-geen-klepje

Geen klepje

Overigens had de Galaxy S5 nog een klepje om de USB poort te beschermen tegen het binnendringen van water. De kort na de S5 uitgebrachte Galaxy S5 Mini had dit klepje al niet meer, en bij de Galaxy S7 en S7 Edge zijn alle openingen – USB poort, koptelefoon aansluiting, etc. – zodanig geconstrueerd dat er geen water in de telefoon zelf kan binnendringen. Althans, binnen de beperkingen van de IP68 standaard.

Verder zijn de S7 en S7 Edge volledig stofdicht, dus gebruik in woestijnachtige, industriële, of anderszins stoffige omgevingen zal geen enkel probleem opleveren.

Ondanks de kanttekening dat de Galaxy S7 en S7 Edge niet eindeloos bestand zijn tegen water, maakte de Amerikaanse tak van T-Mobile een natte unboxing video. Een nat pak levert zo een pak PR op, en vestigt nog eens extra de aandacht op het IP68-gehalte van de S7: