Samsung Galaxy S7 en S7 Edge camera maakt indruk met deze video

Samsung heeft de camera van de Galaxy S7 en S7 Edge dit jaar flink onder handen genomen en als we de eerste reacties van gebruikers mogen geloven is dit de beste camera ooit gemaakt voor een smartphone. Op papier is de 12-megapixelcamera van de Galaxy S7-serie een stap terug in vergelijking met de 16-megapixelcamera van de Galaxy S6-serie, echter zeggen megapixels niks over de kwaliteit van de sensor.

Galaxy S7 en S7 Edge camera

De nieuwe BRITECELL-sensor van de Galaxy S7 en S7 Edge maakt namelijk gebruik van 1,4 micron groter pixels, een flinke vooruitgang ten opzichte van de 1,12 micron pixels van de Galaxy S6-serie. Deze grotere pixels zorgen voor meer details en minder ruis, waardoor de camera van de Galaxy S7-serie in staat is om betere foto’s te maken.

Daarnaast introduceerde Samsung de Dual Pixel-technologie, waarbij elke pixel op de sensor kan worden gebruikt voor de autofocus. Het resultaat is dat de camera sneller kan scherpstellen, vooral bij weinig licht. Voor de camera van de Galaxy S7 en S7 Edge zit een f/1.7-lens en deze grotere opening laat meer licht op de sensor vallen, waardoor de camera niet alleen sneller kan scherpstellen met minder licht, maar ook betere prestaties levert in het donker. Deze indrukwekkend camera is verder ook nog voorzien van optische beeldstabilisatie, zodat trillingen van de hand tot een minimum worden beperkt.

De Youtuber Ash Tailor is al in het bezit van de Galaxy S7 en laat in een korte video zien wat er allemaal mogelijk is met de camera van de nieuwe Samsung vlaggenschepen. Alle 4K-beelden die je in de video ziet zijn geschoten met de camera van de Galaxy S7/S7 Edge, hoewel Tailor wel gebruik heeft gemaakt van Adobe Premiere Pro om kleurcorrectie toe te passen.