‘Samsung Galaxy S7 krijgt volledig metalen behuizing’

Het volgende vlaggenschip van Samsung, de Samsung Galaxy S7, zal een volledig metalen behuizing krijgen.

Dat stelt het Koreaanse Inews24 (vertaling). Het zou gaan om een unibody-behuizing, wat inhoudt dat de behuizing uit één stuk is gesneden, en dus niet uit meerdere delen bestaat.

Het huidige model, de Galaxy S6, bestaat voor een deel uit metaal, maar de achterkant is gemaakt van glas. Het zou de eerste keer zijn dat Samsung een vlaggenschiptoestel maakt dat volledig uit metaal bestaat.

Samsung zou bovendien niet voor aluminium kiezen, maar voor een magnesiumlegering. Dat materiaal zou 2,8 keer sterker zijn dan aluminium, maar ook 65 procent lichter. Bovendien wordt het materiaal minder snel heet.

20 megapixelcamera

Volgens eerdere geruchten zou het nieuwe toestel wederom op een eigen chip van Samsung draaien en over een 20 megapixelcamera beschikken. Mogelijk zou de smartphone ook weer ondersteuning bieden voor een micro sd-kaart, in tegenstelling tot de Galaxy S6.

Het is nog niet bekend wanneer de Galaxy S7 verschijnt. Samsung kondigt zijn telefoons doorgaans eind februari aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.