iPhone 5se zal ook verkrijgbaar zijn in knalroze

Apple’s toekomstige 4-inch iPhone zal verkrijgbaar zijn in zilver, spacegrijs en felroze. Dat beweert de doorgaans betrouwbare Japanse site Macotakara, nadat ze informatie hadden ontvangen van een betrokken leverancier. Die knalroze kleur hebben we al eerder gezien bij Apple: volgens de Japanners lijkt het sterk op de kleur van de zevende generatie iPod nano en de zesde generatie iPod touch.

iphone-5se-roze

Geen rosegoud maar felroze

De kleur roze is feller dan de huidige rosegoudkleurige iPhone 6s, die meer richting koperkleur neigt. Bij vroege geruchten over de iPhone 6s werd ook gesproken over de kleur roze, maar het bleek uiteindelijk rosegoud te zijn. Bij de iPhone 5se zou het echter meer om een normale kleur roze gaan.

iPhone 5se in roze

Roze iPod touch 6e generatieMogelijk komen er nog andere kleuren bij, naast roze, spacegrijs en zilver. Over iets meer dan een maand staat het vermoedelijke media-evenement gepland, op 15 maart. Tot die datum zullen er waarschijnlijk wel wat onderdelen lekken waaruit we meer details over de kleur kunnen afleiden.

De iPhone 5se stond aanvankelijk bekend onder de naam iPhone 6c. Later bleek dat de behuizing van het toestel meer op de iPhone 5s is gebaseerd, waardoor je van een ‘enhanced’ versie zou kunnen spreken. Intern zijn de componenten wel gemoderniseerd ten opzichte van de iPhone 5s. Het toestel is vooral bedoeld voor mensen die nu nog een ouder toestel zoals een iPhone 4 gebruiken en niet kunnen of willen upgraden naar de grotere iPhone 6/6s. Door een vernieuwde versie van de iPhone 5s uit te brengen hoopt Apple deze mensen over de streep te trekken. Uit een poll van iCulture blijkt dat er veel vraag is naar een nieuwe 4-inch iPhone.

Volgens geruchten bevat de iPhone 5se een A9-processor, Touch ID en een 8-megapixelcamera.