De iPhone SE ziet er precies hetzelfde uit als de iPhone 5s

Met het Apple Event van 21 maart voor de deur, krijgt de geruchtenmolen op het laatste moment nog een flinke slinger. De afgelopen maanden hebben meerdere geruchten de indruk gewekt dat Apple’s nieuwe 4-inch iPhone op een kleinere versie van de iPhone 6 gaat lijken. Mark Gurman van 9to5Mac zegt nu het tegenovergestelde: op basis van bronnen beweert hij dat de iPhone SE haast niet te onderscheiden is van een iPhone 5s. Dit hebben andere bronnen in het verleden ook beweerd.

Volgens de bronnen van Gurman krijgt de iPhone SE een vierkanter ontwerp, met ronde volumeknoppen en een vergrendelknop op de bovenkant van het toestel, net zoals de iPhone 5s dus. Ook de achterkant is hetzelfde met een metalen achterkant en twee glasstrips aan de boven- en onderkant.

Een iPhone 5s in roségoud

Het enige uiterlijke verschil zijn de randen van het toestel, die minder glimmen. Dit moet ervoor zorgen dat je minder snel krassen op het toestel krijgt. De iPhone SE zal in dezelfde kleuren verschijnen als de iPhone 6s, inclusief roségoud. Je hebt de keuze uit een 16GB en 64GB model.

Aan de binnenkant van de nieuwe 4-inch iPhone verandert er wel een hoop. Zo is de iPhone SE uitgerust met de A9-processor, een NFC-chip (voor Apple Pay) en hardware om voor betere internetprestaties (zowel WiFi als mobiel) te zorgen.

12 megapixelcamera met 4K video

De camera op de achterkant is identiek aan die van de iPhone 6s. Twaalf megapixels dus, en de mogelijkheid om video’s in 4K op te nemen. Als de bronnen van Gurman het bij het rechte eind hebben is de iPhone SE dus vooral qua prestaties een upgrade van de iPhone 5s, en dus niet de iPhone 6 Mini die de geruchten eerder deden vermoeden.

Lang hoeven we niet te wachten om te zien wie gelijk had; aanstaande maandag (21 maart) geeft Apple een presentatie waarin vermoedelijk de iPhone SE en een nieuwe iPad worden onthuld. Ook zijn we benieuwd naar jouw mening; vind jij het erg dat de iPhone SE er identiek uitziet als de iPhone 5s?