Update Galaxy S6 moet vingerafdruklezer verbeteren

Samsung rolt een update in Europa en Azië uit voor de Galaxy S6 en de S6 Edge waarbij onder andere de herkenning van de vingerafdruk beter zou moeten werken en enkele andere kleine updates.

Dat schrijft Sammobile dinsdag op zijn blog. De nieuwe update heeft nummer XXU1AOE3 meegekregen. Een van de belangrijkste veranderingen is het verbeterde proces om vingerafdrukken te herkennen. Naast een naamloze toevoeging bij de foto-editor, verbeterde compatibiliteit met accessoires en een verbeterde interface voor onder andere e-mail en de muziekspeler, staat er weinig informatie in het changelog van de 159MB grote update.

Vorige week rolde Samsung een update uit specifiek voor Vodafone-klanten in het Verenigd Koninkrijk, die korte metten moet maken met een geheugenmanagementprobleem. Of die ook in deze laatste update zit, is niet duidelijk. Een korte test van de Nederlandse site met de nieuwe software duidt nog steeds op problemen met het management van het ram.

Samsung bracht de Galaxy S6 in april uit in Nederland. Het toestel heeft ten opzichte van zijn voorganger Galaxy S5 een gewijzigde vingerafdrukscanner. Zo is de veegbeweging over de scanner niet langer nodig, maar kunnen gebruikers door de vinger op de home-knop te leggen het toestel ontgrendelen met de vingerafdruk.