Gerucht: ‘iPhone 6 krijgt dunner en moeilijk produceerbaar scherm’

iPhone 6 DicksonWe zien het bij iedere designrevisie van de iPhone weer: Apple verkleint onderdelen met speciale technieken, waardoor de iPhone nog dunner wordt of meer plek heeft voor extra onderdelen. In de iPhone 5 voegde Apple de aanraaksensoren en het scherm samenwaardoor het volledige display nog dunner werd, en met de iPhone 6 doet Apple iets soortgelijks. Eerdere iPhone-scherm hadden twee Display Enhancement Films (BEF), maar in de iPhone 6 al er slechts één aanwezig zijn. Dit beweert China Times. Hierdoor wordt het scherm nog dunner dan hij al was. Er is echter ook een nadeel.

De Display Enhancement Film beschrijft zichzelf eigenlijk: deze filmlaag in het iPhone-scherm verbetert de helderheid van het display, waardoor de iPhone een duidelijker beeld heeft zonder daarvoor nog meer stroom te verbruiken.

Door slechts één BEF te gebruiken, is het scherm van de iPhone 6 een stuk gecompliceerder te maken. Apple kan namelijk enkel de beste BEF’s gebruiken, aangezien er geen tweede is om mogelijk matige prestaties op te vangen. De BEF zit in de backlight van de iPhone, dus mogelijk zal dit voor een productievertraging zorgen bij Apple’s backlightfabrikant. Betekent dit dat de iPhone 6-productie langer duurt dan verwacht? Heel misschien, maar het is ook prima mogelijk dat Apple deze complicatie al heeft voorzien en alles nog steeds op schema loopt. Er zijn dan ook geruchten dat fabrikanten OMRON en Radiant de productie van iPhone 6-backlights zullen overnemen.