iPhone 6 code 53

Het is uitgebreid in het nieuws geweest. Na reparatie bleken sommige iPhones onbruikbaar te zijn geworden. Dit zou uitsluitend gelden voor iPhones die niet gerepareerd waren door Apple zelf. Volgens Apple zit er dan maar één ding op: een nieuwe iPhone aanschaffen. Klopt dit verhaal wel? Volgens ons niet. Na meer dan honderden uitgevoerde iPhone 6 reparaties hebben wij nog nooit een code 53 na reparatie gehad. Wij geven zelfs 1 jaar garantie op elke iPhone 6 reparatie die door ons uitgevoerd word!

Even een korte uitleg

Het is natuurlijk een prachtige functionaliteit die Apple aan zijn iPhone 6 en 6S heeft meegegeven. Touch-ID, waarbij jij je vingerafdruk via de home button laat opslaan, maakt jouw toestel pas écht persoonlijk. Je kunt er online je aankopen mee doen en mocht je je toestel kwijtraken, je gegevens blijven onaantastbaar, aangezien een vingerafdruk nou eenmaal uniek is. Wordt je vingerafdruk niet herkend, dan zal je iPhone ontoegankelijk zijn.

Error code 53 iPhone 6 – de probleemstelling

Een aantal gebruikers meldde dat hun iPhone 6 of 6S onbruikbaar was geworden en een ‘error code 53’ gaf. Via officiële kanalen gaf Apple toe dat dit inderdaad een probleem is en dat er maar één oplossing mogelijk is: een nieuwe iPhone aanschaffen. De reden voor deze error code 53 iPhone 6 zou liggen aan het feit dat sommige onbevoegde en incapabele reparateurs de home button met touch id functie mee hadden vervangen. Normaliter word deze nooit mee vervangen en zal deze error dan ook niet voorkomen.

Hoe mag je de mededelingen van Apple karakteriseren?

Reparaties via de officiële Apple-stores vallen vaak duurder uit dan reparaties via onafhankelijke reparateurs. Bovendien zijn er een aantal landen waar geen officiële Apple-stores bestaan en een consument dus wel aangewezen is op een niet-officiële reparatieservice. Het lijkt er op  dat deze mededelingen Apple goed uitkomen, aangezien ongeautoriseerde reparateurs al langer een doorn in het oog van apple zijn.

Niet-officiële reparaties zonder error code 53 iPhone 6 – kan dit wel?

De niet-officiële reparateur die weet wat hij doet, kent dit probleem al langer. Wanneer hij in het reparatieproces de home button overzet, zal er geen code 53 error voorkomen. Sterker nog, wij geven garantie dat deze code niet zal voorkomen.  De mededeling in de media kan dan ook als misleidend worden gezien.