Over ons

Sven
Laura

Sven Arits, Eigenaar van Repairpoint en tevens reparateur

Ik had van jongs af aan al interesse in technologie. Zo sleutelde en repareerde ik vroeger aan computers en gameconsoles bij mijn ouders thuis. Hier verdiende ik mijn eerste zakcentje mee.
Tien jaar geleden viel mijn mobiele telefoon stuk en ging ik op zoek naar een reparatiebedrijf in de omgeving. Mijn telefoon bevatte veel persoonlijke informatie, en ik had geen vertrouwd gevoel bij het bedrijf wat ik gevonden had. Om die reden besloot ik dan ook om zelf mijn telefoon te repareren. In een korte tijd had ik weer een werkend toestel en ben ik verder gaan hobbyen voor vrienden en kennissen. Dit deed ik in de avonduren naast mijn fulltime baan bij de Mediamarkt. Overdag werkte ik op de verkoop afdeling van Apple en in de avonduren kwamen er steeds meer vrienden/kennissen langs voor hun toestelproblemen. Ik merkte dat ik aanleg had en tevens dat er steeds meer vraag was naar het repareren van telefoons.

In Soest kwam onder mijn appartement een winkelruimte leeg te staan. Dit was de ideale kans om voor mij zelf te beginnen. iRepair noemde ik mijn winkel omdat het allemaal met Apple apparaten begon. Al snel repareerde ik ook toestellen van andere merken en vond ik de naam niet meer passend. De naam heb ik veranderd in Repairpoint. Een brede naam passend bij het werk wat we doen.

Steeds meer klanten uit Soest en omstreken vonden de winkel en ik merkte dat de zaak uit zijn jasje begon te groeien. Begin 2017 kwam het Dixons-pand vrij aan de van Weedestraat. Ik zag mijn kans schoon en als ondernemer moet je risico’s durven nemen. Dit was er zeker één. In Maart 2017 verhuisde ik van de Nieuweweg naar de van Weedestraat, van 40m2 winkeloppervlak naar 200m2. We speelden in op het vraag en aanbod wat Dixons aanbood en breidden ons assortiment flink uit.

In maart 2021 zijn we verhuisd naar de overkant van de straat op nummer 23. Het oude Intertoys pand hebben wij volledig gerenoveerd en volgens eigen wens ingericht. Inmiddels hebben we een vertrouwd team en ben ik trots op wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd.